• Binnen 24 uur een reactie of advies
  • Gratis verzending boven vijfenzeventig euro
  • Kortingscode BLOOMING30 voor 30% korting!

Zonbescherming: waar let je op bij de aankoop van zonnebrandcrème?

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 09:25

Over de zon en het effect van zonlicht op je huid is de laatste tijd veel in het nieuws. Even voor de duidelijkheid: I LOVE SUNSHINE!

Ik hou van het zonlicht op mijn huid, van de warmte van de zon en ook van het effect van de zon op mijn huid. Mijn beentjes steek ik toch net iets liever onder een rokje uit wanneer ze een klein tintje hebben. Dat we de zon nodig hebben voor de aanmaak van Vitamine D in onze huid (hoe mooi werkt het lichaam?!) staat ook vast. Heb je weleens opgezocht bij welke processen in je lichaam Vitamine D allemaal betrokken is? 

Eigenlijk zou je eerst 10 minuten onbeschermd in de zon moeten zitten en daarna pas een zonbescherming op je huid aan moeten brengen om de aanmaak van Vitamine D niet te verhinderen.

 

Maar daarna… smeer ik me graag in. Allerlei soorten sunscreen heb ik geprobeerd. Op mijn gezicht breng ik elke dag (voorjaar en zomer in ieder geval) een laagje zonnecrème aan over mijn dagverzorging. Daarna volgt de make up.

 

Wist je dat:

  • In veel zonnebrandcremes giftige, hormoonverstorende stoffen zitten? Kijk maar eens op het etiket. Staat er ‘oxybenzone’ of ‘octinoxate’ op de verpakking? Liever skippen dit product. Ook erg slecht voor koraal en voor het zeewater.
  • Je ook nano-zinkoxide liever vermijdt in een sprayvorm. Als je deze nano-deeltjes inademt zou dit volgens onderzoeken slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Dus als er nano-zinkoxide of nano-titaniumoxide in je zonnebrand zit: gebruik liever een tube of fles zonder spray.
  • Waterproof sunscreen niet betekent dat je het 1 keer daags op je huid smeert en dan de rest van de dag beschermd bent, ongeacht hoe vaak je zwemt? Steeds als je water en/of zand langs je huid schuurt spoel of wrijf je een beetje crème weg. Of als je je (kind) na het zwemmen eens lekker afdroogt? De stelregel blijft toch: elke 80/90 minuten opnieuw insmeren.
  • Chemische filters in je huid trekken en daar het zonlicht absorberen en je zo beschermen tegen zonlicht?
  • Minerale filters een dun laagje vormen op je huid en het zonlicht weerkaatsen waardoor je huid beschermd is?

 

 

Zoals gezegd: ik heb best veel zonbeschermingsproducten geprobeerd. Bij sommige zag ik echt een dikke, witte waas op mijn huid. Niet echt appetijtelijk. Sommige zonnebrandcrèmes ruiken al zo chemisch dat ik ze liever niet gebruik.

De eerste minerale zonnecrème waar ik echt fan van ben is die van NUORI: de Mineral Defence Sunscreen Factor 30. Vrij van parabenen, minerale oliën, vaseline en andere synthetische opvulstoffen. Een voedende bescherming met anti-oxidanten!

Nu  op de website voor het gezicht: Mineral Defence Cream SPF30 . Er is ook een waterproof versie voor lichaam en gezicht: Mineral Defence Water Resistant SPF30.

 

Geniet van de zon!

 

-X-


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.